Banaan-kokos cake

Een lekker multifunctioneel recept gevonden als alternatief voor de standaard cake van bloem en suiker. Producten die ik eigenlijk het liefst wil vermijden en tegelijk zo ‘verslavend’ zijn. Een vervangend recept moet dus wel aan de voorwaarde voldoen dat het lekker is en goed vult.

Je hebt voor dit recept alleen een cakeblik, oven en natuurlijk de ingrediënten nodig. Voor dit cake recept wordt amandelmeel gebruikt in plaats van bloem en de banaan zorgt voor de zoete smaak. Amandelmeel is erg gezond. Amandelen zijn zeer voedzaam en gezond, ze bevatten een grote hoeveelheid oligo-elementen (o.a. zink, ijzer). Evenals een aantal belangrijke B-vitamines. Daarnaast zijn amandelen een bron van gezonde vetten, veel eiwitten en een flinke hoeveelheid vezels. Dus zeker voedzaam. Bovendien zorgt amandelmeel ervoor dat de bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

Dat klinkt goed, maar er is een ‘probleem’. Ik heb geen amandelmeel in huis en een check op Voedzo (tips voor vervanging van bepaalde ingrediënten) leert mij dat ik het amandelmeel niet zo maar kan vervangen door kokosmeel, wat ik nog wel in voorraad heb. Ik kijk nog even verder in de voorraadkast en ontdek 4-Granen Spelt Pannenkoekmeel van Korenmolen Windlust. Daarmee durf ik het wel aan om dit recept de maken. Ik volg het recept nauwgezet en dat is best bijzonder, want meestal werk ik meer op gevoel met koken en bakken.

Een klein uurtje later heb ik 12 heerlijk ruikende en dampende banaan-kokos muffins. De laatste instructies van het cakeblik had ik namelijk genegeerd omdat het bakken me anders te lang duurde. Het uurtje wat ik hiervoor nodig had was inclusief de voorbereidingen; het bakken duurde ongeveer (eh….  toch weer op gevoel dus omdat ik er muffins van had gemaakt) 23 minuten. Lekker snel voor een aantal momenten een heerlijk tussendoortje.

Ik denk nog na over een leuke presentatie ervan bij diverse gelegenheden (ontbijt is nu eenmaal anders dan toetje of tussendoortje of lunch) Jullie nog tips hiervoor?

Bron: http://www.voedzaamensnel.nl/dessert/banaan-kokos-cake-gezonde-snack/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>