De sleutel tot Zelf-Bevrijding

sleutelzelfbevrijding
Geen idee waarom Sleutel, Zelf en Bevrijding met hoofdletters geschreven moeten worden. Het komt wat Amerikaans over. De inhoud is echter meer Vlaams geschreven maar dan wel van een soort dat het taalkundig niet altijd klopt. Dat is te wijten aan het feit dat de auteur het door krijgt van gidsen. Het stoort ook niet echt, want het is geen leesboek. Het gaat erom dat je herkenning vindt in dit boek.

Voor diegenen bij wie een bepaald ziektebeeld geconstateerd is, is er vaak via een paar zinnen of woorden uit dit boek al veel herkenning. Het boek zet je aan het denken, maakt je ergens van bewust. Iets wat je lichaam je wil vertellen, maar wat we door omstandigheden verleerd zijn nog te kunnen horen. Dat heeft niets te maken met doof zijn in de letterlijke zin. Wel heeft het te maken met het feit dat we doof zijn geworden voor datgene wat ons lichaam ons wil vertellen.

Als we hoofdpijn hebben, nemen we liever een aspirine zodat we weer lekker door kunnen gaan in plaats van dat we ons hoofd even rust geven. Pas als hoofdpijn overgaat in migraine zijn we geneigd om ons lichaam dat te geven waar het al geruime tijd over vraagt: rust, stilte en duisternis. Zo gaat het vaak ook met andere ziektes.

Vaak merken we de eerste signalen van ons lichaam al niet eens meer op, zo gewend zijn we geraakt aan (geringe) pijn, jeuk of andere lichamelijke ongemakken zoals we dat dan noemen. Zouden we ons zelf lief hebben en de aandacht geven die we verdienen, dan kon het wel eens heel anders worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>