Back to school

backtoschoolDe scholen zijn weer begonnen. Vorig jaar was ik steeds aardig wat tijd en energie kwijt aan het coördineren van het overblijven op school. Dit jaar heb ik het een stuk rustiger bij de start van het nieuwe schooljaar, want de school is overgegaan op een continurooster. Nu heb ik mezelf voorgenomen om een deel van die tijd te gaan steken in een lang gekoesterde wens. Bewuster en gezonder met ons eten omgaan! Het idee was er al en het is echt niet dat we heel ongezond eten, maar toch…

Vorig jaar ben ik al begonnen met het maken van een weekmenu met gevarieerde en zoveel mogelijk gezonde recepten. De ingrediënten die daarvoor nodig zijn, haal ik zoveel mogelijk in 1x op. Dat scheelt enorm in tijd, maar ook qua geld, omdat je minder gelegenheid hebt om impulsaankopen te doen. Bovendien biedt het onze kinderen structuur en houvast als ze weten wat ze gaan eten. Zelf hoef ik ook niet meer tijdens spitsuur te gaan bedenken wat we ook zullen gaan eten. Met het plannen hiervan kan het al snel gezonder zijn, omdat je dan minder snel naar ‘pakjes’ of ‘blikjes’ grijpt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>