Over deze blog

Deze blog is voor mij een middel om dagelijks tijd vrij te maken voor dingen die voor mij van belang zijn. Dat betekent niet dat ik elke dag iets zal publiceren. Vaak herlees of hergebruik ik dingen die eerder zijn geblogd. Naast de dingen die ik verzamel voor mezelf, wil ik je ook laten delen in de dingen die ik zelf schrijf. Gedichten, quotes of korte verhalen. Soms om het schrijven te oefenen en soms ook als middel om mijn gevoel te uiten. Misschien ervaar je hetzelfde of brengt het je op een idee. Zo niet, geniet gewoon van wat deze blog je in alle verscheidenheid biedt èn leef, elke dag!

Vragen, vragen, vragen… soms loop je over met vragen… over jezelf, anderen of over bepaalde situaties.

Het begint met vragen als je een jaar of drie bent. Als peuter vraag je de mensen om je heen, het hemd van het lijf. Soms tot vervelends toe. Waarom doet hij/zij dit… Waarom is een banaan geel en een aardbei rood. Waarom trekt de ene hond z’n poot op als ie plast en gaat de andere ‘zitten’. Waarom moet je soms huilen als je naar de tv kijkt en ga zo maar door. Alles wil een peuter weten en begrijpen. Aan mezelf merk ik dat ik daarvoor geen drie hoef te zijn. Ik heb dat gevoel nog steeds.

Als je een peuter een ècht antwoord wilt of durft te geven, merk je heel snel dat z’n nieuwsgierigheid nog verder geprikkeld wordt. Goh dus een banaan was eerst groen net als de aardbei maar door de zon gingen ze beide van kleur veranderen… “Mam, kan ik dan ook van kleur veranderen?”.

Ja, ook wij mensen kunnen van kleur veranderen. Niet onze vorm verandert en of we een dikke of een zachte huid hebben, maar er kan wel iets in ons veranderen waardoor we van kleur kunnen verschieten.

Dit van kleur verschieten heet bij het fruit het rijpingsproces. Maar wij mensen rijpen natuurlijk net zo goed. In ons leven worden we gevormd door dingen die we meemaken of mensen die we ontmoeten. Dingen die ons telkens een beetje antwoord geven op de vraag wie we zijn en/of waarom we hier op aarde zijn.

Al langer heb ik de wens om tijd voor mezelf vrij te maken en mijn lichaam gezonder te maken door gezonder te gaan eten etc. Langzaam maar zeker rijpt ook dat verlangen om te gaan schrijven. Het was er altijd wel, maar door verschillende redenen is het er niet van gekomen. Waarom? Tja… daarom:

Ik wil graag schrijven over wat mezelf bezighoudt. Daarmee komt dan stukje bij beetje ook meer aan het oppervlak wie ik werkelijk ben en wat mij werkelijk beweegt. Iedereen om mij heen kent een ander stukje van mij. Op deze site komen de stukjes als een puzzel bij elkaar. Soms door iets te delen van iemand anders wat ik zelf ook herkenbaar, mooi of het delen waard vindt. Soms door iets wat ik zelf schrijf (als opdracht) en soms door iets persoonlijks te melden. Dat laatste vind ik lastig, maar dat zie ik dan maar als mijn rijpingsproces.

Ik ben nog ‘groen’, maar langzaam maar zeker komt er wel meer kleur op m’n wangen, omdat ik nu doe wat ik altijd al graag zou willen doen.

Zodra ik me veilig genoeg voel, me niet meer druk maak om het oordeel of de mening van een ander, zal ik meer en meer het diepste van mezelf durven te delen met die ander.

Zodra ik weet dat kritiek ook slechts woorden zijn en dat het mijn aandacht ervoor is, die bepaalt of het wel of niet iets met mij doet….

Zodra….

Waar wacht ik dan nog op!? Waarom schreeuw ik het nog niet van de daken. Waarom, waarom?

Vele vragen die ik mezelf stel… Elke vraag die beantwoord wordt roept een nieuwe vraag op.

Het enige wat ik jou als lezer van deze site nu vraag is niet ‘mij’ te lezen of te bekritiseren. Natuurlijk mag je reageren, maar houdt het opbouwend, daar heb ik wat aan.

Ik hoop dat je in de stukjes iets van ‘jezelf’ kan lezen en daarmee je eigen antwoorden kan vinden. Lukt dat niet, dan is dat ook ok en ga je gewoon elders verder zoeken naar antwoorden op jouw vragen.

 

PS ik probeer bij teksten/foto’s van anderen zoveel mogelijk de herkomst te vermelden, maar dat lukt niet altijd. Mocht je iets van jezelf herkennen dat niet zo vermeld is, laat het me weten, dan pas ik het aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>